domingo, 19 de junho de 2011

Death Destruction in Metaltown - Fuck Yeah


Allt som är värt att göras ska göras ordentligt, brukar det heta. Om något band illustrerar uttrycket väl är det supergruppen DeathDestruction från Göteborg. Redan bandnamnet skvallrar om att de inte är rädda för att ta ifrån tårna. man anar eld och svavel i luften, svarta skyar och mark som skakar under ens fötter.

Sångaren Jimmie Strimell slog igenom som frontman i Dead By April, men har en gedigen death metal-bakgrund från Nightrage. Henrik Danhage och Jonas Ekdahl hann göra ett antal album med Evergrey innan DeathDestruction förvandlades från hobbyprojekt till något mycket mer. Och basisten Fredrik Larsson känns igen från Hammerfall, men har uppenbarligen ett otillfredsställt behov av musikalisk brutalitet.

Tillsammans låter de som något helt annat än sin gemensamma meritlista och nu är det dags för världen att få ett första smakprov. Ett debutalbum är inspelat i In Flames IF Studios med producenten Roberto Laghi (Hardcore Superstar, In Flames, Sonic Syndicate), men innan det släpps vill kvartetten visa upp sig där de hör hemma: på scen. Det är en svårslagen balans mellan raseri och teknik.

Yeah!

Nenhum comentário:

Postar um comentário